Om Netværket

Kristen og Homo er et netværk mellem kristne homoseksuelle samt biseksuelle og transseksuelle, som mødes til forskellige arrangementer, hvor fællesskabet med hinanden kan opmuntre og støtte til at leve med både sin kristentro og sin seksualitet.

(Hvor der her på hjemmesiden omtales ”homoseksualitet” er bredden underforstået).

Kristen og Homo stiller ikke spørgsmålstegn ved, om kristne kan være homoseksuelle, eller om homoseksuelle kan være kristne.

Vi er et netværk af ganske almindelige mennesker med mulighed for at lægge ører til hinanden. Vi har derfor ikke mulighed for at yde særlig terapeutisk eller teologisk hjælp.

Du kan læse mere om netværket under fanen "Baggrund" samt få indtryk af os ved at klikke rundt på denne side eller følge os på facebook.

Netværket deltog i efteråret 2013 i en TV-udsendelse på DR3. Klippet fra TV-udsendelsen omhandlende netværket, giver en fint billede af hvordan en netværksweekend kan være. Se der her.

 

Untitled-2.jpg

Et fællesskab med bredde

Kristen & Homo værdsætter at være et fællesskab, hvor der er plads til holdningsmæssig bredde. Forskelle i personlige historier, kirkelig baggrund, politiske og kirkepolitiske holdninger, alder, køn og meget mere kan alt sammen være med til at berige os som mennesker i fællesskab med hinanden.

Vi er (skønt homo) ikke en homogen gruppe og udtaler os derfor ikke fælles om specifikke holdninger (vedr. f.eks. kirkepolitik).

Vores store ønske er, at fællesskabet kan give den enkelte frimodighed til at leve afklaret i sit liv. Lige så forskellige vi er, lige så forskelligt former vi vores liv og rammerne omkring det. Nogle sætter pris på at leve det stille liv, mens andre har mod og lyst til at ”gå på barrikaderne” og være med til at kæmpe videre på den kamp, vi kan være taknemmelig over, at andre før os har kæmpet – både i forhold til samfundet og i kirkelige sammenhænge.

I Kristen & Homo er det vores store ønske, at enhver af os kan komme og finde rum til at være lige præcis dem vi er.

Kristentroen har betydning for os

 I netværket har vi overvejende tilknytning til Den danske Folkekirke, men vi ser os selv som økumeniske og vil gerne rumme bredden af den kristne kirke.

Centralt i vores kristentro står en fast overbevisning om og tillid til, at mennesker frelses af tro på Jesus Kristus, ikke i kraft af egne gerninger eller livsførelse.

Menneskelivet og seksuallivet - såvel det heteroseksuelle som det homoseksuelle - rummer muligheden for fejltrin og synd, og uanset seksuel orientering og livssituation lever vi alle på Guds livgivende og tilgivende kærlighed, som rækkes os ufortjent. Vi mener derfor, at kærligheden mellem to af samme køn er fuldt foreneligt med kristentroen.

Ved vores arrangementer vil det være forskelligt, hvor synligt det er, at vi er et kristent fællesskab. Kristentroen kan komme til udtryk på forskellig vis eller være mere usynligt til stede som en grundklang i fællesskabet. Også på dette område ønsker vi, at vi alle kan føle os frie til at være den vi er, hvad enten vi er skeptiske, tvivlende, blufærdige, bibelkyndige, vant eller uvant med at komme i kirke og kristne sammenhænge ... eller hvor vi end har vores ståsted og tanker.