Artikler


ItemImage.aspx.jpeg

Bøger

De Vederstyggelige

af Marianne Søndergaard

Om at være skabt i Guds billede – også som homoseksuel.

De vederstyggelige går helt tæt på en række mennesker, som har måttet forholde sig til homoseksualitet og kristendom. I bogens interviews fortæller de om forholdet til Gud og familien, om fordømmelsen, angsten og tvivlen - om at være skabt i Guds billede – også som homoseksuel.

En bog netværket på det varmeste anbefaler!

Kan købes her

 

Love Lost in Translation: Homosexuality and the Bible

af Keld Renato Lings (2013)

I bogen foretages en grundig gennemgang på engelsk af samtlige bibeltekster, der ifølge traditionen handler om homoseksualitet. Forfatteren påviser de alvorlige misforståelser og fejl, som mange bibeloversættere begår. I virkeligheden handler de fleste tekster om helt andre ting. Det gælder f.eks. den berømte historie om Sodoma og Gomorra, der beskriver overgreb mod indvandrere (se bogens kapitler 7, 8 og 11).

Love Lost in Translation kan i Danmark købes enten hos forfatteren eller på Amazon.co.uk. Kristen og Homo formidler gerne kontakt.

Kan købes her

orientedtofaith.jpg

Oriented to Faith: Transforming the Conflict over Gay Relationships

af Tim Otto

Denne bog har en meget anderledes tilgang til homoseksuelle parforhold i den kristne kirke end man er vant til at høre. I stedet for at vælge en position ente for eller imod, undersøger Tim Otto både styrkerne og svaghederne ved begge sider og kalder så til at gå en tredie vej i ydmyghed, tillid og tro.

Hvis du leder efter det "endelige" svar på problematikken får du det ikke her. Bogen vil heller ikke give føde til at styrke dine argumenter. Men i stedet vil du finde en anden mere empatisk og kærlig tilgang til emnet.

Kindle Edition - Paperback

 

EX'D OUT: How I Fired the Shame Committee 

af John Smid 

John J. Smid er tidligere manager af ex-gay foreningen "Love In Action", en gruppe der påstod de kunne omvende homoseksuelle til heteroseksuelle.

John fortæller så historien om hvordan han efter en demonstration imod organisationens tennage-program "Refuge" opdagede at måske var der noget han have misforstået. Man følger så hans vandring med Gud herfra indtil han til sidst forlader Love In Action og erklærer at han faktisk aldrig har mødt nogen, inklusive ham selv der rent faktisk havde ændret deres seksualitet. Til sidst træder han så offentligt frem og undskylder for den skade som deres "terapi" havde forsaget.

Det er en voldsom, men også utroligt rørende historie, om forsoning og respekt.

Kindle Edition - Paperback

 

 

Homosexianity: Letting Truth Win The Devastating War Between Scripture, Faith, and Sexual Orientation 

af R D Weekly

Kindle Edition - Paperback

 

 

 

 

 

 

 

The Children Are Free: Reexamining the Biblical Evidence on Same-sex Relationships

af Jeff Miner og John Tyler Connoley

Kindle Edition - Paperback

 

The Cross on the Closet - Timothy Kurek

Timothy, der kommer fra en konservativ kristen baggrund,  besluttede sig på et tidspunkt for at leve ét år som homoseksuel .. og skrive en bog om eksperiementet. En utrolig spændende bog som er værd at læse.

Se omtale i Politiken

Se omtale på ABC News

Kan købes her


Teologi

Studiemateriale: Kirken og homoseksualitet (pdf)

Af teolog Jørgen Thaarup

Debatten om kirkens holdning til homoseksualitet er ofte præget af fastlåste opfattelser. Mange tror, at Bibelen - og hele kirken - er fordømmende (i bedste fald berøringsangste) over for mennesker, der er anderledes end dem selv. Andre ser en splittelse af kirken rykker nærmere og nærmere som konsekvens af den fastlåste debat.

Studiematerialet er særdeles nuanceret og gennemgår fordomsfrit Bibelens skildring af en samtid, der er meget mere lig vor egen, end vi tror. Materialet afdækker et langt mere nuanceret syn på den homoseksuelle og homofili, vi er vant til at forbinde med Bibelen, og materialet stiller gentagne spørgsmål ved kirkens nemme løsninger og hurtige svar. Metodistkirkens præster i Danmark havde studiematerialet til debat på deres præstemøde i september 2010 og anbefalede at materialet lægges ud til debat i hele kirken. Gerne også uden for Metodistkirken. [kilde:metodistkirken.dk]


Links

www.akcept.dk

AKCEPT er kristen sjælesorg for homoseksuelle mennesker og deres familie.

 

 

 

www.apenkirkegruppe.org

Åpen Kirkegruppe er et kristent fællesskap for homoseksuelle i Norge

 

 

 

www.gaychristian-europe.com

Gay Christian Europe tilbyder flersprogede ressourcer og støtte til kristne homoseksuelle fra alle kirkesamfund i Europa.