GALLERI

Her kan du se billeder fra nogle af vores arrangementer. Alle personer på billederne har givet lov til at blive fotograferet.

Vi holder flere arrangementer end dem du kan se her - vi uploader kun billeder fra størrere begivenheder. Se kalenderen for tidligere og nye begivenheder.


Københavns Pride

August 2016

Endnu engang deltog vi i Københavns Pride. Lige som sidste år gik vi sammen med flere kristne foreninger samlet under "Her kommer de Hellige".

Vi fik lavet eget banner og badgets med logo på for at gøre ekstra opmærksom på netværket.

En dejlig dag med gamle og nye venner.

 


Københavns Pride

August 2015

Kristen og Homo var med da mangfoldigheden blev fejret ved årets Pride i København d. 11. – 15. august 2015. Hver dag var der liv og glade dage på Rådhuspladsen, hvor Pride-Square holdt til med boder og storscene. Kristen og Homo gik sammen med andre kristne netværk og grupper sammen om et telt, hvor banneret ’Her kommer de hellige’ tiltrak opmærksomheden for de mange forbipasserende. Standen var udstyret med kaffe, brochurer og snakkelystne repræsentanter fra de kristne og homoseksuelle netværk. Der var en åben og inkluderende stemning og rigtig mange kom forbi og snakkede. Nogle blot for at anerkende, at de kristne også var til stede i Pride-ugen. Andre ville gerne i kontakt med en af grupperne – eller lige lufte en tanke og reflektere lidt med de andre i standen. Det blev et samtaletelt på kryds og tværs. Også Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen kom forbi og snakkede med de fremmødte. Det blev bl.a. både til interview i radio og i Kristeligt dagblad. Her mødtes høj og lav – og småkagekrukken blev hurtigt tømt.

Lørdag løb selve pride-optoget af stablen og en munter gruppe kristne homoer samledes under banneret og kippede med flaget sammen med de 20.000 andre deltagere. Søndag var der arrangeret pridegudstjeneste i Trinitatiskirken, som mange nød at deltage i. Tak til alle for en dejlig pride-  vi ses næste år.

 


Aarhus Pride

Juni 2015

I år var det tredje gang at Aarhus Pride blev afholdt, og som de andre år havde vi en plads i optoget og en stand på Officerspladsen. På standen uddelte vi flyers og bød på kaffe og småkager, hvilket er en god hjælp til at starte en samtale med folk. Vi var en lille gruppe repræsentanter for Kristen og Homo i år, men blev heldigvis bakket op af venner og bekendte. Under selve Pride-optoget var der flere, som gik med os iklædt Kristen og Homo T-shirts og hjalp med at holde vores banner. I standen bidrog de til at skabe lidt mere liv og hyggelig stemning. Dette er vi evigt taknemmelige for, da det gjorde os noget mere synlige.

En del nysgerrige besøgte vores stand, og flere blev glade for at erfare, at Kristen og Homo eksisterer. En enkelt kom på vegne af en god ven, som lige er sprunget ud og har svært ved at finde fodfæste, de fleste andre fordi de selv havde personlig interesse i vores erfaringer med livet som kristne og homoseksuelle. Igen i år har vi haft dybe, gode og meningsfyldte samtaler.

Det var dejligt, at der gennem dagen dukkede kendte ansigter op, som hjalp med til at skabe hygge på standen, samt gav os en hånd med de praktiske ting.

Aarhus Pride er en dag præget af glæde, tolerance og festlig stemning. Vi håber, at vi også næste år kan samle en gruppe, som vil være med til at ”vise flaget” i Smilets By :-)


Netværksweekend i Aarhus

Marts 2015

Vi startede som sædvaneligt weekenden med en hyggelig fredag med tid til sammenværd og snak.

Lørdag bød på en spændende dag med foredrag ved Helene R. Nielsen samt Sognepræst Maria Louise Bøg Hansen under emnet ReThink Faith.

ReThink Faith er et initiativ, der er opstået i forbindelse med at Aarhus skal være Kulturby i 2017.
Initiativtagerne fandt det vigtigt i den forbindelse at vise, at tro har en betydningsfuld plads i menneskelivet - og måske igen gøre det "stuerent" at tale om religion i det offentlige rum.

En gruppe af mennesker med vidt forskellige trosoverbevisninger - hvor også Kristen og Homo er repræsenteret - er ved at gøre forarbejdet til at sætte arrangementer i værk, som via dialog, samvær og aktivitet kan sætte fokus på det fællesmenneskelige i det religiøse og måske det religiøse i det fællesmenneskelige. 

Søndag bød på kirke og generalforsamling for netværket.


Netværksweekend i København

Oktober 2014

Weekend startede med at vi deltog i Kulturnatten i København. Vi besøgte ungdomskirken på Vesterbro hvor vi deltog i banko og oplevede den hyggelige stemning.

Lørdag havde vi besøg fra Købnerkirken og den Svenske Kirke.

Købnerkirken, Amager, er den første frikirke i Danmark, der har kunnet velsigne et homoseksuelt ægteskab i Danmark. Besøgende var Jan Kaas, medlem af Købnerkirkens menighedsråd, som fortalte om processen, der over nogle år har ført til denne praksis. Jan har været leder og forkynder i Købnerkirken igennem 20 år. 

Fra Svenska Kyrkan havde vi besøg af Albin Tanke, psykoterapeut  og præst ved Lund Stift. Albin talte om det at springe ud i bibelsk belysning, og hvordan kristne homoer kan lære at gøre sig fri af de følelser af skyld og skam, som mange er vokset op med. Tanker om gudstro, menneskesyn og det at være sig selv.

Lørdag aften havde vi traditionen tro en festlig middag. Søndag besøgte vi Købnerkirken til gudstjeneste.


Københavns Pride

August 2014

I forbindelse med Copenhagen Pride 2014 arbejde vi og en række kristne organisationer sammen om en Pride, der skulle understrege at der ikke er lighed imellem kristen tro og homofobi, selvom kristendom mange steder i verden stadig bruges til at undertrykke LGBT-personer. 

Vi startede med at have en debataften, hvor der blev sat fokus på ”Kristendommen og de 37 familieformer”. Aftenen bød på debat, info om den fælles paradegruppe og fællesspisning.

Under Pride-ugen havde vi en stand på rådhuspladsen hvor der blev uddelt information om de forskellige organisationer og tilbud samt drukket en masse kaffe med alle de nysgerrige folk som var forbi standen.

Under selve paraden gik vi alle samlet under sloganet “Her Kommer De Hellige”.

Bag initiativet stod: 

  • Kristen og Homo 
  • CIC - Copenhagen Inclusive Churches 
  • KFUM og KFUK 
  • Den folkekirkelige Aids-tjeneste
  • Akcept/Kirkens Korshær

Aarhus Pride

Maj 2014

Igen i år var vi med i Aarhus Pride. Vi havde en virkelig hyggelig dag, hvor vi fik snakket med mange mennesker.

 


Netværksweekend i Aarhus

Marts 2014

Denne weekend, som afholdt i lokaler ved Ravnsbjerg-kirken i Aarhus syd, bød på en hyggelig fredag aften, hvor folk blev rystet sammen. Nye og gamle i netværket kunne hilse på hinanden og en god weekend kunne starte. 

Lørdag startede med nogle underholdende aktiviteter, hvor vi alle kunne lære hinanden lidt bedre at kende, hvorefter vi blev vidst rundt i den smukke kirke.

Lørdagens program bestod mest af samtaler, hvor tanker, glæder og bekymringer blev delt. En faktisk meget underholdende eftermiddag, som blev efterfulgt af tidlig let aftensmad. 

Efter maden besøgte vi den spritnye Aarhus ungdomskirke (UngK) og mødte dens præst Lars Lindgrav Sörensen. Lars har tidligere som sognepræst bl.a. arbejdet med gudstjenester og aktiviteter kun for mænd og skal altså nu arbejde med unge. Efter en kort andagt indledte han samtaler med os om fællesskab.

Aftenen blev afsluttet med hotdogs og hygge til langt ud på natten.

Søndagen bød på kirkegang samt foreningens årlige generalforsamling.


Netværksweekend i København

 September 2013

Denne netværks-weekend var helt speciel, dejlig og underholdende.

Det helt specielle var, at vi have besøg af Danmarks Radio DR3, som fulgte os lørdag og søndag. De var ved at producere et indslag til deres program-serie Bøssestudier, som bl.a. omhandlede ”homofællesskaber. Det var en spændende oplevelse for alle, og gav utrolig god reklame for netværket. Samtidig var det også en udfordring, da det er meget vigtigt at man kan komme i netværket 100% anonymt, og det blev derfor sikret at kun dem som ville blev vidst på TV.

Klippet kan ses her. Se det her.

Som et underholdendeindslag lørdag besøgte vi Frelsens Hær Redesign Shop på Vesterbro i København. Butikkens leder vidste os de forskellige produkter - en fantastisk butik med et godt formål. 

Lørdag eftermiddag fik vi besøg af Mia Rahr Jacobsen - præst ved Trinitatis Kirke i København, og samtidig leder for et initiativ kaldet Copenhagen Inclusive Churches, som fejrer mangfoldigheden i folkekirken – et flot tiltag for at inkludere homoseksuelle i kirken. Vi fik en spændende fortælling om et anderledes initiativ om hvordan man kan inkludere LGBT’ere i kirken.

Også forfatter Kjeld R. Lings besøgte os for at fortæller om sin nye bog ”Love Lost in Translation: Homosexuality and the Bible”.

Han inviterede os på en spændende rejse tilbage i Bibelens tekster, som ofte er blevet misforstået og fejloversat. Kjeld fortalte os om hvordan vores tids opfattelse af kristendom og homoseksualitet ofte ikke stammer fra Bibelen, men fra kirkefædrenesog middelalderens livssyn.

Lørdag aften bød på en festlig middag med efterfølgende dukketeater udført af Harald Stoltenberg – diakon og ansat i folkekirken. Dukketeaterforestilling er blevet til i forbindelse med den nye ægteskabsloven. Forestillingen blevet refusions-godkendt af Statens Kunstråd og Københavns Scenekunstudvalg, og den deltog på den store Børneteaterfestival 2013.
Harald opførte en mere improviseret udgave af forestillingen for os – i voksenhøjde! 

Søndag bød på kirkegang i Sct. Matthæus kirke.


Aarhus Pride

Juni 2013

Igen i år havde Kristen & Homo en stand på Pride-pladsen.

Vi havde en rigtig sjov og hyggelig eftermiddag, hvor vi snakkede med forskellige folk, og fik mange nye venner.

Mange mennesker var over ved vores stand, og fortælle om, hvor glade de var for at se vores hjørne af homo-kulturen.

En festdag for forskelligheden velsignet med strålende solskind.


Netværksweekend i Sejs ved Silkeborg

Februar 2013

Denne weekend blev brugt på generalforsamling. Netværket havde brug for at finde ud af, hvad fremtiden skulle bringe, og hvilke ressourser der var til rådighed.

Det blev til en rigtig god weekend, hvor der kom mange idéer på bordet og nye initiativer blev sat i vandet.

Ud over generalforsamling, blev der tid til hygge, rødvin og selvfølgelig masser af homo-quiz!


Netværksweekend i Sejs ved Silkeborg

November 2012

En lille men hyggelig weekend med hygge, pizza og masser af sjov og gode samtaler:

Vi startede med en klassisk hyggelig fredag aften uden program.

Lørdag havde vi besøg af Sognepræst Anette Kortegaard - Præst v. Silkeborg Kirke samt Sygehuspræst.

Anette Kortegaard holdte et foredrag ud fra tankerne i bogen ”Det betroede menneske” af Johannes Værge, som i sit forord i bogen bl.a. skriver:

”Denne bog er udsprunget af opdagelsen af, hvor skelsættende det blev, at en juridisk præget sprogbrug vandt indpas i oldkirken og gav kristendommen et vrid, som har medført svære omkostninger for generationer efter generationer af mennesker. Virkningen gør sig gældende den dag i dag.”

Efter et dejligt aftensmåltid var der mulighed for, at dele tanker og oplevelser med hinanden. Vi havde en aften med sang, musik, vidnesbyrd og latter.

En utrolig givende dag og aften.

Weekenden blev sluttet af med gudstjeneste i Silkeborg Kirke.


Netværksweekend i København

September 2012

Denne netværksweekend blev afholdt på Vesterbro i København.

Fredag aften havde vi besøg af Anne og Michael Jakshøj. De havde oplevet at deres søn var sprunget ud som homoseksuel, og de fortalte om hvordan pårørende til homoseksuelle oplever udspringet. For at der kom lidt liv i kludene, havde Anne også forberedt lidt gospel, som hun, med mere eller mindre held, fik os lært.

Lørdagens program startede med en byvandring på Vesterbro og Frederiksberg. Vores helt egen historiker, Anton Pihl, viste os byen glemte og gemte hemmeligheder og perler.

Om eftermiddagen havde vi besøg og Metodistkirkepræst Ole Birch, som fortalte os om Bibelens forhold til homoer. Vi blev ført igennem bibeltekster og forklaret hvad bibelen siger eller rettere ikke siger om homoseksualitet. En utrolig lærerig eftermiddag.

Lørdag aften havde vi, traditionen tro, en festlig 3-retters middag med indlagt homoquiz! Højt humør og festligt lag - hjørnestenen i netværket.

Søndag besøgte vi Frelsens Hærs Kirke på Frederiksberg Allé.


Netværksweekend i Sejs ved Silkeborg

Februar 2009

Denne weekend centrede sig om samtale. Lørdag havde vi en temadag med følgende oplæg:

Mange af os oplever eller har oplevet det problematisk at være både kristen og homoseksuel.
Denne eftermiddag vil vi forsøge at sætte ord på de ”spøgelser”, der måtte gemme sig i vores ”skab”.

Hvad finder du mest problematisk? – Et konkret bibelvers? – Et argument du ikke kan ryste af dig? – Eller ...?

Der er ikke en psykolog til stede, så vi vil behandle hinanden nænsomt i den efterfølgende ”spøgelsesjagt”.

Er dit ”skab” lykkeligt fri for ”spøgelser”, så del gerne din glæde og frihed.

Udover temadagen var der selvfølgelig masser af hygge, samt en tur i Silkeborg Kirke søndag formiddag.


Netværksweekend i Sejs ved Silkeborg

Januar 2007

Denne hyggelige weekend i de smukke omgivelser nær Silkeborgsøerne, bestod af festlige indslag som den altid populære Homoquiz og festlig middag.

Vi havde også besøg af Sognepræst Anette Kortegaard, som fortalte om Kirkens Korshærs nye initiativ "Akcept" - en sjælesorgstjeneste for homoseksuelle

I forbindelse med lanceringen af nævnte sjælesorgstjeneste udtalte Korshærschef Bjarne Lenau Henriksen:

”Homoseksuelle er en del af Guds gode skaberværk, ikke et fejlslagent skaberværk. De skal leve med nøjagtig samme værdighed som heteroseksuelle. Det kan ikke være rigtigt, at man i kristent sammenhæng kun kan blive accepteret som homoseksuel, hvis man ikke udøver sin seksualitet.”

Anette Kortegaard fortalte om tjenestens arbejde og syn på homoseksualitet. En berigende oplevelse.


Netværksweekend i København

November 2006

"Kærligheden er noget langt større…"

Med dette citat af salmedigteren Jens Rosendal, blev der inviteret til netværksweekend.

Weekenden indeholdte, udover socialt sammenværd og hygge, et foredrag af højskolelæreren, salmedigteren og foredragsholderen Jens Rosendal.

I 2004 i en alder af 72 stod Jens Rosendal offentligt frem som bøsse i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad, hvor han henvendt til Indre Mission og organisationens syn på homoseksuelle bl.a. skrev:

"Du kan måske leve sådan, som folk helst vil have det og endda have rimelig succes med det, men du kan ikke dø sådan. Du kan ikke være bekendt over for din Gud og skaber at dø uden at du har forsøgt at leve med de gaver, som du har fået givet."

Det blev til et levende og inspirerende foredrag.


Kanotur på Gudenåen

Juli 2006

Netværket havde i juli 2006 en fantastisk kanotur på Gudenåen. Der blev roet, hygget, camperet, og sommerstemningen var høj - på trods af det skiftende danske sommervejr.


Oprettelse af netværket - Silkeborg

November 2005

Weekenden tog udgangspunkt i, at nogle herlige kristne homoer mente, at der indenfor det kirkelige arbejde mangler noget for homoseksuelle. Weekenden blev brugt på at røre godt og grundigt rundt i den store ide-gryde.

Udover samtaler om et kommende netværk, indeholdte denne første weekend elementer som er blevet faste traditioner på netværksweekenderne: masser af sang og Den Store Homo-Quiz.

En spændende weekend, hvor der blev dannet et vigtigt netværk!